Vem använder Matchcoach?
Matchcoach är för de spelare och föräldrar som vill ta matchspelet till nästa nivå och som dessutom vill undvika konflikter som kan uppstå mellan spelare och föräldrar i situationer som innebär förväntningar och stress.

Kan vuxna använda sig av Matchcoach?
Självklart, spelare i alla åldrar är välkomna. Priserna är de samma.

Vilka sporter coachar Matchcoach inom?
Vi coachar idag endast inom tennis. Fler sporter kan tillkomma.

Vilka städer finns Matchcoach i?
Vi finns idag tillgängliga i Stockholmsområdet. Fler orter kan tillkomma.

Vad kostar en Matchcoach?
Matchcoach kostar från 300 kr per timme (baserat på minst 10 timmar). Resor mindre än 30 minuter för en Matchcoach debiteras inte. Inte heller ändringar i ordinarie tidsschema eller eventuella avbrott debiteras. 

Räkneexempel: En match som spelas i Järfälla och som tar 1.5 h att spela plus 15 minuters försnack och 15 minuters eftersnack kostar sammanlagt 600 kr.

Se våra olika paket och priser här.

Är det dyrt?
De flesta föräldrar vars barn spelar tennis ett antal gånger i veckan med tränare och som därtill spelar matcher regelbundet på helgerna lägger redan idag från 15 000 kronor per år på tennis (resor, racket, bollar, strängar, kläder och skor inte medräknat). Om man då vill lyfta matchspelet några snäpp är 5 gånger per termin med en matchcoach en bra investering som landar på genomsnittliga 3 000 kronor. 

Hur tar Matchcoach betalt?
Vi fakturerar efter varje match. Betalning ska ha inkommit inom 10 dagar.

Tar Matchcoach totalansvar för matchen?
Matchcoach skjutsar inte dit eller hem. Det är viktigt att Matchcoach får vara just coach och inget annat. 

Kan Matchcoach även vara tränare?
Matchcoach fokuserar på matchen – inför, under och efter. Träningen lämnar vi åt tränare och deras utvecklingsplan för spelaren. Vi kan lämna en rapport efter matcher och tips kring ett fokusområde om det finns önskemål.

Vad händer om personkemin inte fungerar?
Om spelaren eller Matchcoachen inte vill fortsätta samarbetet sägs kontraktet upp med omedelbar verkan. Ingen debitering sker utöver de matcher som hunnit avverkas.

Vilken bakgrund har en Matchcoach?
En Matchcoach har en bakgrund inom sporten den coachar inom. Som spelare, tränare och/eller förälder till en spelare. I vissa fall har Matchcoachen också en teoretisk utbildning i grunden – som steg 1 eller steg 2 från utvalt förbund.

Hur startar man ett samarbete med Matchcoach?
Vi börjar alltid med att följa med på en enda match. Inför matchen sker ingen uttalad kontakt med spelaren. Under matchen sker ingen uttalad kommunikation med spelaren. Efter matchen lyfter coachen fram en framträdande positiv del av spelet och matchen. Därefter tas eventuell vidare kontakt mellan spelare, förälder och coach. Kostnaden för detta första möte är alltid 500 kr. Oavsett tid. Varken mer eller mindre.

Kan flera spelare i samma klubb dela på en Matchcoach under samma dag?
Ja, det är självklart. Men eftersom det kräver extra planering för att följa flera matcher under en dag och ibland dessutom samtidiga matcher, så tas en extra avgift ut på 50 kr per spelare och per tillfälle.

Räkneexempel: Tre spelare spelar under samma dag i Mälarhöjden. Sammanlagt blir den speltid som coachen ska närvara 3 timmar. Och försnack och eftersnack blir totalt 1 timme för alla tre. Totalt blir det alltså 4 timmar x 300 kronor plus 100 kronor för de två extra spelarna: 1300 kr. Per spelare blir det 433 kr.