18 maj 2019 16.00

Två kvinnor som spelat sporadiskt en del tennis genom livet. Ofta i gruppträning och en gång i veckan. Båda har spelat väldigt lite match genom åren.

Ingen av dem verkade ta större notis över hur den andra reagerade vid inbollningen. Om det hade tittat noggrannare hade det kunnat innebära stora fördelar i match.

Fakta
Den ena spelaren (A) hade ett säkert baslinjespel med tryck i båda slagen. Serven var också stabil.

Den andra spelaren (B) var rörligare och mer aggressiv i sitt spel. Större kreativitet. Servarna var här en akilleshäl – en del dubbelfel.

Analys
Spelare A hade tjänat på att inte luras in i den andras tempobyte. Ett bättre rörelseschema och en tydligare plan var bollarna skulle placeras. I detta fall mitt på spelare B som inte gillade att bli stående på en punkt.

Spelare B missade totalt att spelare A riktigt ogillade att tvingas ta låga och korta bollar. Kan hända kunde inte spelare B ännu placera med den säkerheten ännu. Men om så hade matchen fått en annan utgång.

Nu vann spelare A komfortabelt. Båda vill spela mot varandra igen och de fick också videoanalys att titta på i efterhand.

One thought on “Anteckning från en matchträning

  1. Tack för konstruktiv input! Känner liiiite igen mig i spelare B 🙂 Behålla och öka rörlighet men framförallt jobba in säkerhet samt servträna, blir mitt mål. Vore kul att köra mer med och mot spelare A!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *