19 maj 2019

Match mellan två juniortjejer. Flickor 14. Nu gällde det kval till att spela Junior SM utomhus.

“Vår” tjej är en tjej som kan spelet från baslinjen. Är snabb i fötterna och hinner upp stoppbollar fint. Serven är också hygglig emellanåt. Den andra tjejen är också känd för att kunna bolla länge. Har en hårdare serve. Och en fin volley – fin handled.

Fakta
Matchen går enligt den plan vi satt med “vår” tjej. Att spela in mot mitten, med bra längd och med kontrollerad hårdhet. I det spelet ska hon vänta på att motståndaren gör ett utfall och då kontra på det utfallet. Det gör hon planenligt hela första set och vinner med 6-4 på ett tryggt sätt. Motståndaren är märkbart störd. I andra set drar motståndaren upp tempo medan vår tjej blir lite passiv och tagen på sängen. Det rinner iväg snabbt till 2-5. Vid ställningen 30-15 till vår tjej börjar regnet bli för svårt och matchen bryts för att flytta inomhus. Perfekt för oss för då kunde vi coacha igen. Snabbt få henne att inse att hon ledde och att hon faktiskt bara behövde återgå till spelet i första. Det gör hon med bravur. Hon går in och plockar alla game fram till 6-5 då hon återigen blir passiv och släpper till 6-6. I tiebreak samlar hon dock ihop sig och tar hem det med 7-4.

Analys A
Att hålla sig till spelplanen och inte ändra på något bara för att det går bra är dagens analys. Å andra sidan när det börjar gå sämre och motståndaren har börjat läsa sönder dig är det dags att göra något och ganska snabbt. Och att inte glömma bort att det tar några poäng innan man hittat hem. Det gäller att lita på sina planer.

Och en sak till. När du hinner upp en stoppboll och motståndaren är på nät. Slå alltid på svagaste kortet – inte sällan backhand. Eller kanske mot kropp. Aldrig mot bästa sidan (forehand).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *