18 maj 2019

En juniortjej med mycket tennis i kroppen. Spelar idag 6-7 timmar i veckan och har dedicerad fysträning.


Matchträning
Vi spelar poäng och tittar på mönster. Vi ser en tjej som gillar att dominera från bakplan. Och det kan hon om bollar kommer i ett tempo hon klarar. När bollarna blir hårda och med mer spin faller hon gärna tillbaka en meter och får inte kraften tillbaka. Dessutom sårbar för stoppbollar. Snabb i benen vid korta bollar men gör det lite för svårt för sig i undanläggningar. Verkar också sakna en plan när motståndaren bjuder in henne att gå på nät. Volleyn är fin vid inbollning men används sällan i match.

Fakta
Blir ivrig och ska slå på från baslinjen. Siktar alldeles för nära sidlinjerna. Fötterna kunde bli snabbare i sidled. Hamnar ibland i tidsnöd utan anledning.

Analys
Håll boll i spel. Bra djup och lagom fart. In i mitten. Gör inget förivrat. Låt motståndaren öppna sig och välj då motdrag. Försök att inte släppa baslinjen. Håll den. När läge uppstår vid en kort boll så straffa motståndaren genom att kliva in och under boll med djupa knän. Men placera bollen en halvmeter innanför alla linjer. Flytta motståndaren runt banan med procenttennis.

Match
Motståndaren var en klassisk pusher. Får över allt och med bra längd. Ingen topspin dock. Det i sig gjorde det enkelt för vår spelare som inte behövde lämna baslinjen ofta alls.

I övrigt så spelade vår spelare skolbokstennis. Metodiskt och konsekvent. En fenomenal match där hon gör få misstag. Gör exakt som vi sa och kom överens om. Och gör det med glädje. En tuff match om man inte är noggrann. Nu var vår spelare det – noggrann. 6-0, 6-1.

Bra dag på jobbet för alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *